World Robot Olympiad 2019 – 1. A nemzeti forduló

World Robot Olympiad 2019 – 1. A nemzeti forduló

World Robot Olympiad 2019 – 1. A nemzeti forduló

Loading Likes...

Umann Dávid, Albert Márton, Tóth Ambrus – A Második MLet csapat

2019. Június 10-11-én került megrendezésre a World Robot Olympiad nemzeti fordulója. Csapatunk az Open kategóriában indult, ahol az okos város témakörhöz kapcsolódóan kellett elkészíteni egy projektet. Mi előszöris kreatív módon elkészítettünk egy 2m x 2m-es okos várost legóból.

Ebben az okos városban okos autók közlekednek, így ennek köszönhetően létrehozhatunk egy okos postázási rendszert is. A FoodOverflow projektünk modelljét felhasználva egy olyan rendszert alakítottunk ki, amiben a lakosok felajánlhatják a lomjaikat, a már nem használt eszközeiket, vagy kinőtt ruháikat. Mások, akiknek szükségük lenne ezekre, egy weboldalon megrendelhetik, és egy autó elviszi a házukhoz.

Építettünk egy raktárt is, amibe esténként a robot elviszi a felajánlott, de még meg nem rendelt tárgyakat. Így a lakosoknak akkor sem kell pakolgatniuk a felesleges holmijaikat, amikor másnak éppen nem kellenek.

A projekt részletes leírása elérhető ezen a linken: NI

A város megépítése után már csak be kellett költöztetni a lakosokat…

Ezen a videón megnézhettek egy napot a városunk életéből:

A lakosok nagyon megkedvelték a várost. A történetük még nem ért véget, nemsokára költöznek Dániába, ugyanis I. helyezést ért el a projekt a magyarországi fordulón.

Üdvözletét küldi a Partymikulás és a munkások!

Leave a Comment

Az email címedet nem tesszük publikussá. A kötelező mezők *-ként vannak jelölve.

Show Buttons
Hide Buttons